Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Starkt symbolvärde när Ebab flyttar till nya lokaler

Pressmeddelande   •   Apr 28, 2017 07:50 CEST

Det nya kontoret mitt emot Globen uppfyller Ebabs idé om hållbarhet på alla nivåer.

Ebab tar nu ett viktigt steg mot målet att skapa en bättre och mer hållbar verklighet. Genom ett nytecknat hyresavtal med Fabege får hela Ebab-koncernen utrymme att växa i nästan 2200 kvm, toppmoderna, ”gröna” lokaler i kontorshuset Kv Pelaren som är under full produktion i nya Söderstaden. Inflyttning väntas ske i januari 2019 och sätter riktningen för en hållbar och expansiv framtid.

– Den här flytten har ett stort symbolvärde för oss. För fortsatt tillväxt men också för att realisera vår vision om att bidra till ett hållbarare samhälle, skapa en kultur byggd på framåtanda och inte minst för att attrahera fler medarbetare som vill vara med på vår resa. Med en flytt förflyttar vi oss visserligen fysiskt men det handlar lika mycket om att positionera oss rätt som företag. Ska vi skapa en bättre verklighet för våra kunder måste vi först se om vårt eget hus och bli det vi säger att vi ska vara. I Kv Pelaren får vi alla förutsättningar vi behöver för att växa och ge våra medarbetare en fantastisk arbetsmiljö, något vi vet rankas högst, säger Kaarel Lehiste, koncernchef och VD för Ebab.

De nya lokalerna uppfyller Ebabs idé om att tänka hållbart på alla nivåer. Med miljöcertifiering och ett grönt hyresavtal kommer de att bidra till att minska miljöpåverkan. De kommunikationer som erbjuds skapar bättre möjligheter för Ebabs personal att nyttja kollektiva färdmedel. I fastigheten finns cykelgarage och möjlighet att ladda elbilar.

Ebab lämnar de nuvarande lokalerna på Trädskolevägen 17 vid årsskiftet 2018-2019. Den 2 januari 2019 blir den första arbetsdagen på det nya kontoret.

Fakta Kv Pelaren

Kv Pelaren byggs av Fabege med adress Pastellvägen 2-6 mitt emot Globen, invid Nynäsvägen. Bland övriga hyresgäster som tecknat avtal finns teleoperatören Tre samt IT-infrastrukturbolaget Stokab. Kv Pelaren är en del av det nya Söderstaden, utpekad att bli ett av de mest attraktiva företagsområdena utanför innerstaden.

Den nya stadsdelen ska fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt med ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service. Med en blandning av bostäder och kontor skapas trygga urbana stråk som gör det attraktivt att gå, cykla och åka kollektivt.

Ebab-koncernen är en grupp konsultbolag som utvecklar fastigheter och driver värdeskapande projekt från idé till verklighet. Med en bred bas av tjänster inom fastighets- och projektutveckling samt spetskompetens inom miljö- och energilösningar får kunderna största affärsnytta.
Ebab genomför och driver kundprojekt för ca 10 miljarder kronor och sysselsätter ca 250 personer.

Våra kunder är investerare eller stora statliga fastighetsägare, börsnoterade fastighetsbolag, allmännyttiga bostadsföretag eller kunder som bedriver sin egen verksamhet i sina lokaler.