Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Helen & Hard och Ebab lanserar samarbete kring träbyggnation

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2018 14:18 CEST

Vennesla bibliotek – ett projekt av Helen & Hard. Fotograf Hufton and Crow.

Det norska arkitektkontoret Helen & Hard Arkitekter och Ebab startar ett samarbete kring träbyggnader för den kommersiella marknaden, Träkontoret. Med Helen & Hards mångåriga erfarenhet inom träbyggnader och Ebabs kunskap kring hållbar stads- och fastighetsutveckling bildas en erfaren och kompetent resurs med det tydliga målet att driva utvecklingen av träbyggnadsprojekt i Sverige.

Som arkitekter strävar Helen & Hard att kreativt engagera sig i hållbarhet, inte bara i utformningen av rum utan även i utformningen och organisationen av designprocessen. Målet är att flytta bort från enbart teknisk och antropocentrisk syn, så att projektet kan utvecklas i förhållande till dess fysiska, sociala, kulturella och ekonomiska sammanhang. Helen & Hard har sedan 2005 satsat på träarkitektur och har en stor portfölj av genomförda projekt i trä – i olika storlekar, byggsystem och funktioner.

Ebab Fastighetsutveckling projektleder hållbara stads- och fastighetsutvecklingsprojekt från idé till inflyttning. Här finns förståelsens för hur detaljplaner måste anpassas till träbyggnation men även insikten i träets betydelse för den moderna arbetsplatsen eller mötesplatsen – dess möjligheter och utmaningar.

– Vi har lärt känna Ebab i ett gemensamt projekt och ser att våra kompetenser kompletterar varandra på ett bra sätt. Nu när vi valt att satsa på Sverige behöver vi en part som känner marknaden och som, på plats, kan driva de projekt vi engagerar oss i, säger Randi Augenstein, VD Arkitektfirma Helen & Hard.

– Helen & Hard har en fantastisk erfarenhet av att utveckla kommersiella byggnader i trä. I Sverige ligger vi långt efter Norge och vi på Ebab ser verkligen fram emot att få erbjuda marknaden en arkitektkompetens med spets. Med våra erfarenheter från att driva detaljplaner och arkitektuppdrag i tidiga skeden kan vi nu redan i början initiera träbyggnader som en naturlig del av en hållbar stadsutveckling, inte bara vad avser bostäder, säger Lennart berg, VD Ebab Fastighetsutveckling AB.

För mer information:
Randi Augenstein, VD Helen & Hard Architect, ra@hha.no, +47 942 76 994 Lennart Berg, VD Ebab Fastighetsutveckling AB, lennart.berg@ebab.se, +46 706 04 20 14

Ebab förvandlar idéer till en bättre verklighet. Genom kompetens och tankekraft, samt förståelse för hantverket i genomförandet, är vi en lyhörd och engagerad partner. Vårt erbjudande omfattar affärs-, stads-, fastighets- och projektutveckling samt genomförande och förvaltning. För oss är det ett självklart mål är att alltid sträva mot hållbara slutresultat i våra projekt Ebab sysselsätter närmare 250 människor och verkar främst i Storstockholm och Mälardalen.

Helen & Hard grundades 1996 i Stavanger på norra västkusten av norska arkitekten Siv Helene Stangeland och den österrikiska arkitekten Reinhard Kropf. Företaget sysselsätter idag 23 personer från 7 olika länder, med kontor både i Stavanger och Oslo.

Träkontoret är namnet på den gemensamma satsning Ebab och Helen & Hard nu gör på den svenska marknaden med det tydliga målet att driva utvecklingen av träbyggnadsprojekt i Sverige. Läs mer på www.träkontoret.se

Bifogade filer

PDF-dokument