Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Ebab, Spotify och ICA inspirerar till rekrytering av nyanlända

Pressmeddelande   •   Apr 07, 2016 08:17 CEST

Veronica Warneskog

Projektet Äntligen jobb började som ett initiativ av storföretag som E.ON, Volvo och Swedbank för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Kaarel Lehiste, styrelseordförande för fastighets- och projektutvecklaren Ebab inspirerades själv när han lyssnade till Swedbanks vd som talare på Stockholms Handelskammare. Nu följs mötet upp med bl a närings- och innovationsminister Mikael Damberg (s).

Den 8 april bjuder Stockholms Handelskammare och Swedbank till ett möte som rubriceras ”Welcome Talent Stockholm” där företag ska fortsätta inspireras för att skapa fler praktikplatser för nyanlända. Det behövs många nya företag som engagerar sig för att klara de utmaningar som Sverige står inför.

-Det var mycket intressant att höra om Swedbanks arbete. Eftersom vi på Ebab behöver bredda vår rekryteringsbas i jakten på attraktiv kompetens såg jag en win-win situation. Även om vi bara sysselsätter ca 225 personer så måste mindre företag också kunna bidra, säger Kaarel Lehiste.

- Jag kontaktade Veronica Warneskog, rekryteringsansvarig på Ebab, när jag kom tillbaka till kontoret. Hon tog tag i uppdraget direkt och har varit otroligt engagerad och drivande, avslutar Kaarel Lehiste.

Veronica Warneskog tar plats i paneldebatten tillsammans med bl a Spotify, ICA och Swedbank för att inspirera och motivera nya företag. Hon kommer att berätta om Ebabs erfarenheter kring att ta emot nyanlända, erbjuda praktik och introducera dem på arbetsmarknaden.

Mötet leds av Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare tillsammans med Björn Elfstrand, stf. chef för svensk bankverksamhet på Swedbank.

Ebab-koncernen är en grupp konsultbolag som utvecklar fastigheter och driver värdeskapande projekt från idé till verklighet. Med en bred bas av tjänster inom fastighets- och projektutveckling samt spetskompetens inom miljö- och energilösningar får kunderna största affärsnytta.