Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Ebab projektleder utvecklingen av 4 000-6 000 bostäder i Stora Sköndal

Pressmeddelande   •   Dec 02, 2015 10:28 CET

I Stora Sköndal, 15 minuter från Gullmarsplan och vid Drevvikens vatten utvecklas ett helt nytt område. Visionen är att erbjuda 4-6000 bostäder, med stadsnära service och arbetsplatser för 2- 3000 personer. Stadsdelen ska integreras med redan etablerade verksamheter som förskolor, vård- och omsorgsboende och högskola. Stiftelsen Stora Sköndal engagerar fastighets- och projektut- vecklaren Ebab för att skapa den unika miljön.

Efter beslut i Stadsbyggnadsnämnden kan Stiftelsen Stora Sköndal, en organisation utan vinstsyfte, nu fortsätta att planera området Stora Sköndal. Stora Sköndal är ett område som ligger naturskönt nära vattnet med ett centralt läge i Stockholm. Ambitionen är skapa en miljö av mångfald och variation där läget ger alla möjligheter till en spännande miljö.

Thomas Järlö, ansvarig affärsutvecklare på Ebab Fastighetsutveckling: – Det är otroligt spännande att få vara med och skriva denna historia. Det är unikt att en markägare, som inte är en kommun, i ett så stadsnära läge, avser att utveckla en hel stadsdel. Stiftelsens stora ansvarstagande borgar även för möjligheter att lyckas skapa det unika och socialt hållbara. På Ebab har vi under många år målmedvetet och genom nytänkande utvecklat vår kompetens kring affärs- och fastighetsutveckling för att utveckla hållbara städer. Stora Sköndal är ett bra exempel.

Åsa Hallgren, Stora Sköndals direktor säger: - Vi vill kunna erbjuda fler människor att bo i det här fantastiska området, och samtidigt skapa ett ännu mer levande stadsdel. Vi vill också kunna utöka våra verksamheter, som äldreboende, boende för ensamkommande flyktingbarn, och boende för personer med behov av extra stöd. Mötet mellan människor med olika bakgrund och förutsättning berikar, det ser vi dagligen bevis på i vårt arbete. Vi vill att fler ska få ta del av dessa unika omgivningar.

– Tanken är att vara en mönsterskapare när det gäller att skapa en miljö med plats där människor med olika behov och förutsättningar kan mötas. Vi välkomnar även de som vill studera vårt sätt att arbeta, det berikar oss också ”, säger Christer von Essen, Stora Sköndals Ekonomi- och fastighetschef.

Om Ebab

Ebab-koncernen är en grupp konsultbolag som utvecklar fastigheter och driver värdeskapande projekt från idé till verklighet. Med en bred bas av tjänster inom fastighets- och projektutveckling och spetskompetens inom miljö- och energilösningar får kunderna största affärsnytta.
Med 140 medarbetare omsatte koncernen ca 145 mkr under 2014.

För mer information kontakta gärna:

Thomas Järlö, Fastighetsutvecklare, Ebab Fastighetsutveckling AB, tel 070-834 30 79, thomas.jarlo@ebab.se
Lennart Berg, VD, Ebab Fastighetsutveckling AB, tel 070-604 20 14, lennart.berg@ebab.se Karin Giertta, Marknads- och kommunikationsansvarig, Ebab AB, tel. 072-200 11 23, karin.giertta@ebab.se

Om Ebab

Ebab-koncernen är en grupp konsultbolag som utvecklar fastigheter och driver värdeskapande projekt från idé till verklighet. Med en bred bas av tjänster inom fastighets- och projektutveckling samt spetskompetens inom miljö- och energilösningar får kunderna största affärsnytta. Ebab genomför och driver kundprojekt för ca 10 miljarder kronor och har ca 160 medarbetare.