Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Ebab projekt- och byggleder efterlängtade student- och forskarlägenheter på KTH

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2016 15:37 CEST

På KTH Campus kommer ytterligare 450 studenter och forskare att bo.

Behovet av lägenheter är mycket stort och helt avgörande för att locka studenter och forskare till våra skolor och universitet. Genom de bostäder som nu byggs på KTH Campus kommer ca 450 studenter att finna plats i de 234 lägenheterna.

Projektet består av 2 punkthus och 3 lamellhus samt en enplansbyggnad. Lägenheterna har ett, två eller tre sovrum med ett gemensamt kök och vardagsrum. Många studenter väljer att dela lägenhet för att hålla nere på kostnaderna. Samtidigt kan det kännas tryggare att vara två när man kommer ny till en stad. Forskare har ibland med sig sin familj och kan nu erbjudas ett attraktivt boende där alla får plats.

Idag den 8 september togs det första spadtaget i projektet av Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus i Stockholm, Karin Wanngård (S), finansborgarråd från Stockholm tillsammans med Eva Malmström Jonsson Prorektor KTH och Veronica Sällemark, ordförande Stockholms Studentkårers centralorganisation (SSCO).

- Utmaningen har varit den relativt korta tiden från program till byggstart. Tack vare ett fint samarbete med våra projektutvecklare och Akademiska Hus har vi fokuserat arbetat mot samma mål. På Ebab arbetar vi aktivt med det personliga ledarskapet och i ett projekt som detta är det avgörande för vår framgång, säger Katrin Dahlström, VD på Ebab i Stockholm.

På KTH Campus pågår flera andra projekt samtidigt vilket gör det trångt och Fredrik Aspe, vVD och kundansvarig på Ebab i Stockholm säger: - Det har varit stora krav på logistiksamordning och framkomligheten på campus har varit en viktig faktor som påverkat bl a val av stomme. På området finns flera mycket vibrationskänsliga verksamheter som gör att vi behöver vara lyhörda i vår planering och tydliga i vår kommunikation.

Ebab och Akademiska hus har samarbetat i andra projekt bl a genom den konvertering av KTH-huset, tidigare Röda Korsets sjukhus, som gjordes 2011-2013.

Ebab-koncernen är en grupp konsultbolag som utvecklar fastigheter och driver värdeskapande projekt från idé till verklighet. Med en bred bas av tjänster inom fastighets- och projektutveckling samt spetskompetens inom miljö- och energilösningar får kunderna största affärsnytta.
Ebab genomför och driver kundprojekt för ca 10 miljarder kronor och sysselsätter ca 250 personer.

Våra kunder är investerare eller stora statliga fastighetsägare, börsnoterade fastighetsbolag, allmännyttiga bostadsföretag eller kunder som bedriver sin egen verksamhet i sina lokaler.