Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Planer på ny stadsdel i Stockholm fick grönt ljus – Ebab ansvarar för utvecklingen

Nyhet   •   Nov 24, 2017 13:49 CET

Ny hållbar stadsdel växer nu fram i Stora Sköndal, Stockholm.

Nu är det grönt ljus för första etappen av den stora stadsutvecklingen i Stora Sköndal. Detta i och med att överklagandetiden för detaljplanen som antogs 19 oktober löpt ut.

I den första etappen, även kallad Magnoliatomten, ska omkring 300 bostäder varav ca 70 st med hyresrätt samt kommersiella lokaler, ett äldreboende med 72 platser samt ett gruppboende om 6 bostäder uppföras. Utvecklare är Stiftelsen Stora Sköndal genom Stora Sköndal Framtidsutveckling AB och totalt i den planerade stadsdelen ingår byggandet av 4 000–6 000 bostäder och arbetsplatser för 2 000–3 000 personer i projektet.

Utvecklingen av Stora Sköndal, som Ebab ansvarat för tillsammans med Stora Sköndal, är unik på flera sätt säger Thomas Järlö som ansvarig affärsutvecklare för området – inte minst är det mycket ovanligt att en markägare, som inte är en kommun, beslutar sig för att ta ett så stort ansvar och uppföra en helt ny stadsdel.

Utvecklingen, som har stort fokus på socialt hållbar stadsutveckling med ett inkluderande tankesätt, har fortlöpt mycket bra och i ett nära samarbete mellan kommunen och Stora Sköndal samt Ebab.

Stora Sköndal ligger naturskönt nära vattnet med ett centralt läge i Stockholm. Ambitionen är skapa en miljö av mångfald och variation med en bebyggelse av hög kvalité där läget ger alla möjligheter till en spännande miljö.

I och med att överklagandetiden löpt ut och detaljplanen därmed vunnit laga kraft finns nu möjligheter till att sätta spaden i marken redan innan nyår.