Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Ebab välkomnade till hållbarhetsmingel på Stora Sköndal

Nyhet   •   Mar 15, 2018 15:52 CET

På onsdagskvällen den 14 mars bjöd Ebab tillsammans med Hållbarhetsgruppen in till Hållbarhetsmingel. Hållbarhetsgruppen är ett initiativ som syftar till att samla intresserade av ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet inom olika branscher i Sverige.


Deltagarna bjöds in till Kristinahuset, Stiftelsen Stora Sköndals lokal som precis färdigställts. Ebabs specialister inom miljö och energi presenterade våra hållbara tjänster, interna mål och ambitioner för året samt de utmaningar och möjligheter vi står inför idag och imorgon. Det var extra roligt att kunna välkomna deltagarna till Kristinahuset då det är en del av Ebabs projekt där vi arbetat med traditionellt tekniskt beprövade metoder kombinerat med nutidens teknik i syfte att förvalta historia för framtiden.

Från Ebab berättade Mattias von Malmborg, energiexpert, om möjligheterna i ett projekts tidiga skede; Anna-Maja Jöhnemark, hållbarhetsstrateg, delade med sig av sina erfarenheter kring arbetet med att utveckla området om 75 hektar till en ny stadsdel med fokus på social hållbarhet;
Åsa Bergqvist, avdelningschef Miljö, pratade om Kristinahusets renovering och restaurering samt utmaningarna med ett 400 år gammalt hus, hur en miljöinventering och miljösamordning fungerar.

Christer von Essen, prodirektor och vVD på stiftelsen Stora Sköndal berättade att målet är att skapa en ny stadsdel med fokus på sociala aspekter, enligt värdeorden inkludering, miljömedvetenhet, variation. ”Välkomna tillbaka att besöka Stora Sköndal om 10 år”, var Christers uppmaning till alla. Hållbarhetsgruppens ambassadör i Stockholm, Celia Berndtzen, uppskattade de fina presentationerna och framförallt de möten som uppstod mellan deltagarna. Hållbara relationer knöts under kvällen!

Ebab har på uppdrag av stiftelsen en projektorganisation på området där vi finns på plats för uppgifter i pågående produktionsprojekt likväl för att rusta för framtida åtaganden. I dagsläget har Ebab produktion inom två projekt: Solgården, Annexet och Magnolia, Storkök.