Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Ebab i referensgrupp för ny masterutbildning i hållbar samhällsutveckling

Nyhet   •   Sep 07, 2018 13:56 CEST

Anna-Maja Jöhnemark på Ebab

Ebab ingår i referensgruppen för en ny masterutbildning hos Södertörns högskola. Utbildningen kommer vara en internationell masterutbildning med inriktning mot ledarskap för hållbar samhällsutveckling. Den beräknas starta höstterminen 2019.

Tack vare utvecklingsmedel från KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling) har ett omfattande samverkansprojekt mellan näringsliv, det offentliga, civilsamhället och högskolan kunnat initieras kring den tvååriga utbildningen. I branschen finns ett stort intresse för hållbarhetsfrågor samt för en mångvetenskaplig och internationell masterutbildning. Under hösten 2018 och våren 2019 är Ebab tillsammans med andra företag och organisationer inbjudna att delta i workshops för att utveckla masterutbildningen som ska ha både vetenskaplig höjd och vara förankrad i studenternas kommande arbetsliv.

- Jag tycker det ska bli väldigt kul att få vara med och påverka framtidens arbetskraft och då öka förståelse för hur stads- och fastighetsutveckling påverkar samhällsutveckling i stort, säger Anna-Maja Jöhnemark på Ebab.