Tillbaka till startsidan

Följ Ebab

Heldag om hållbarhet

Evenemang

10
MAY
Pastellvägen 6 i Söderstaden
  -

Hur bygger vi klimatsmart? Hur ser framtidens träbyggande ut? Hur kan vi ta ett steg till när det gäller hållbar utveckling av stadsdelar?

Kom och inspireras av bland andra Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd, Fabeges VD Christian Hermelin, Angela Berg, affärsområdeschef Atrium Ljungberg, Martin Erlandsson, IVL, Malin Lindfors Speace, senior rådgivare Ethos samt Karolin Forsling, utsedd till en av världens mest innovativa stadsutvecklare.

UTMANINGAR I BRANSCHEN - HUR BYGGER VI KLIMATSMART OCH RÄKNAR PÅ KOLDIOXID UTIFRÅN ETT LIVSCYKELPERSPEKTIV?
Frukostseminarie kl. 08.30-10.00
Registrering och frukost från kl. 07.45
Passa på att lyssna på Malin Lindfors Speace, senior rådgivare Ethos, Martin Erlandsson, IVL Svenska Miljöinstitutet, Tove Hesslow, miljösamordnare Ebab samt Ellinor Olsson, hållbarhetschef Ebab. Möt flera av våra engagerade kollegor från branschen för att tillsammans inspireras och lära mer om att bygga klimatsmart och att räkna på koldioxid utifrån ett livscykelperspektiv. Vi delar av praktiska erfarenheter från verkliga uppdrag. Vi bjuder på frukost och rundtur på kontoret.

ATT BYGGA HÅLLBART – HUR SER FRAMTIDENS KLIMATSMARTA TRÄBYGGANDE UT?
Lunchföreläsning kl. 11.45-13.30
Registrering och lunch från kl. 11:00

Det finns många fördelar med att nyttja trä i uppförandet av byggnader – i allt från stomme och fasader till ytskikt. Trä har flera unika egenskaper, det är ett lättare byggmaterial som ger mervärde inte bara miljömässigt utan även upplevelsemässigt. Randi Augenstein, arkitekt Helen & Hard, berättar om kommersiella byggnader och bostäder i trä med erfarenheter från Norge. Jessika Szyber, affärsutvecklingschef Sverige på Stora Enso, om trä som framtidens råvara och bl.a. vad man ska tänka på som beställare/föreskrivande led och entreprenör när man jobbar med ett projekt med trästomme. Vi bjuder på lunch och rundtur på kontoret.

HÅLLBARA SÖDERSTADEN - HUR KAN VI TA ETT STEG TILL NÄR DET GÄLLER HÅLLBAR UTVECKLING AV STADSDELAR?
Föreläsning 16.00 - 17.15 med efterföljande mingel
Registrering från kl. 15.30

Hållbara Söderstaden är ett initiativ där Ebab bjuder in aktörer i Söderstaden för att diskutera den växande stadsdelen och dess framtid. Hur kan vi ta hänsyn till den sociala hållbarheten och kopplingen till fastighetsvolymen? Vad vill de stora aktörerna och hur kan vi samverka? Lyssna på Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd, Stockholms stad, Fabeges VD Christian Hermelin, om hur Fabege bygger stad med Flemingsberg som referensobjekt, Angela Berg, affärsområdeschef på Atrium Ljungberg samt Karolin Forsling med erfarenhet från handels- och stadsutveckling och känd för skapandet av Sickla Köpkvarter, Mood Stockholm och utvecklandet av kvarteret kring Gallerian, Urban Escape. Efterföljande frågestund med Kaarel Lehiste som moderator, därefter mingel med mat och dryck.

Under dagen finns det möjlighet att få en rundtur i våra aktivitetsbaserade lokaler och få fördjupad kunskap kring våra erbjudanden och projekt. På inbjudningslistan står våra kunder, politiker och hållbarhetschefer.

Alla vägar leder till EbabNumera hittar du oss på Pastellvägen 6, nära Globen, där du kan nå oss via tvärbana, buss eller tunnelbana. Vi uppmuntrar till att resa kollektivt! Du har även möjlighet att parkera i kontorshuset eller på gatan utanför.

Registrering

Anmäl dig till evenemanget